keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Kulttuurimatkailua

Ipana koki lauantaina ensimmäisen kulttuurielämyksensä museokäynnin muodossa. Vietimme viikonlopun Espoossa miehen äidin luona ja kävimme samalla reissulla EMMAssa eli Espoon modernin taiteen museossa.

Kauhistuneesta ilmeestä huolimatta muksu viihtyi museossa hyvin.

Valtaosan museossa viettämästämme ajasta ipana istui tyytyväisenä rattaissa jalkojaan heilutellen ja silloin tällöin teoksia omalla kielellään kommentoiden. Suosikki taisi olla - yllätys, yllätys - suuri metallityö, jossa oli muksun suosikkimuoto, pallo.

Kultturellina äitinä en tietenkään tiedä ollenkaan, kenen kädenjälkeä teos oli.

"Pallo, pallo, pallo!"

Kaikkein kivoin juttu muksun mielestä oli kuitenkin samaisessa näyttelykeskus WeeGeessä oleva Lelumuseo Hevosenkenkä. Pientä miestä kiehtoivat paitsi näytteillä olleet lelut, myös se, että Hevosenkengässä sai kirmata vapaana rattaissa istumisen sijaan.
Lelumuseon parhaimmistoon kuului hiekkalaatikkoa jäljittelevä leikkilaatikko, jossa pääsi hipeltämään leluautoja. Pääsipä ipana myös maistamaan elämää Valtion rautateiden veturinkuljettajana.

Jo vauvan kanssa saattoi tehdä vaikka mitä, mutta yksivuotias osoittaa aivan eri tavalla mielenkiintoa uusia asioita, esineitä ja tiloja kohtaan. Hyvä kun pysyimme perässä ipanan juoksennellessa innoissaan ympäri lelumuseota. Ehkä jo vuoden päästä meillä asuu lapsi, joka intoilun lomassa malttaa myös seisahtua näiden uusien esineiden äärelle puolta sekuntia pidemmäksi aikaa. Nykyisen ikiliikkujan kanssa siitä ei ole vielä tietoakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti