torstai 13. helmikuuta 2014

Reenii, reenii!

Mä olen nyt ihan todella kovasti innostunut salilla käymisestä ja treenauksesta - ja tuntuu, että innostun koko ajan enemmän. Aloitin saliharrastuksen pitkän tauon jälkeen syyskuussa, jolloin ehdin käydä tekemässä vähän sitä sun tätä puolisentoista kuukautta ennen kuin marraskuun alussa teetin saliohjelman. Sitä sitten väänsin tammikuun lopulle asti, jolloin vaihdoin salia ja teetin uuden ohjelman uudelle salille. Ja sitä olen käynyt läpi nyt pari viikkoa - ja rakastunut!

Olen vihdoinkin - kiitos uuden superhyvän salin ja personal trainerin, jolta tilasin saliohjelman - oppinut treenaamaan enemmän vapailla painoilla. Toki ennenkin jotain käsipainoja heiluttelin mm. pystypunnerruksen aikana, mutta nyt lähes kaikki salilla tekemäni liikkeet koostuvat vapailla painoilla tehtävistä jutuista. Ja eron "laiteliikkeisiin" todella huomaa! Nuo vapaat painot vaativat ihan erilaista koko kehon hallintaa ja monien lihasryhmien käyttöä kuin ne sellaiset laitteet.

Tämänhetkinen saliohjelma sisältää "virallisesti":

- 15 min alkulämmittelyn

- juoksijan kyykkyjä smith-koneessa tangolla ja levypainoilla
- suorin jaloin maastavetoja tangolla ja levypainoilla
- penkkipunnerrusta tangolla ja levypainoilla
- pystypunnerrusta käsipainoilla
- ylätaljaa kapealla vastaotteella
- kulmasoutua tangolla ja levypainoilla
- lankkua + kylkinostoja (kehon oma paino)

- 15 min loppuverryttelyn
- venyttelyt

Ja itse olen siihen lisännyt vielä:

- takakyykkyjä tangolla ja levypainoilla
- vatsat viistossa vatsapenkissä
- lantionnostoja levypainoilla/pakarapotkuja laitteessa/sumomaastavetoja/jatkossa bulgarialaisia kyykkyjä joko smithissä tai käsipainoilla (nämä siis vaihtoehtoisia)

Tätä noudattelen vielä maksimissaan seuraavat kuusi viikkoa, jonka jälkeen teetän samalla pt:llä uuden ohjelman, jottei kroppa totu liikaa. Olen viime viikot treenannut neljä kertaa viikossa salilla ja lisäksi tehnyt vielä neljä aerobista treeniä viikossa, mutta luulen, että ensi viikosta alkaen vähän vähennän (salia 3-4 krt/vko ja aerobista 3 krt/vko), sillä opiskeluhommia alkaa kohta olla nykyistä enemmän eikä siis aika (ja jaksaminen) ehkä riitä ihan kahdeksaan treeniin viikossa - kun siis on tuo kaksivuotiaskin tuossa pyörimässä.

Olen myös vuoden alusta asti noudattanut melkoisen tiukkaa ruokavaliota, jota alan kohta vähän löysätä. Aion kyllä pitää ruokavalion pohjan kuosissa ja edelleen pitää huolta proteiininsaannista ja siitä, etten ala vetää liikaa hiilihydraattia, mutta asteen nykyistä rennommalla otteella. Vaikka ruokavalio onkin 70-80 prosenttia rasvanpoltosta ja kiinteytymisestä, uskon, että kun liikun paljon, voin suoda itselleni herkkuhetkiäkin välillä - kunhan pysyn kohtuudessa enkä ala mässätä hulluna.

Mutta siis oikeesti, mulla on ahkeran treenauksen ja ruokavalion hiomisen ansiosta todella hyvä olo! Ja se vain paranee kun tuloksia syntyy (on toki syntynyt jo) ja kun mietin, että sitten saatan näyttää ihan hyvältä hääpuvussa! :) Toki siis teen mitä teen ennen kaikkea ihan muista syistä, mutta häät on sellainen kiva konkreettinen motivaattori, vaikkakin...Toinen motivaatiokuva.
Aika kivoja kroppia. Tuohon on matkaa, mutta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti