torstai 4. heinäkuuta 2013

Mökillä

Olimme sunnuntaista keskiviikkoon eräällä mökillä Keski-Suomessa. En ole koskaan ollut varsinainen mökki-ihminen, vaikka olenkin mieluusti viettänyt päivän tai pari tuttujen ja sukulaisten mökeillä kerran kesässä tai kahdessa. Nyt kuitenkin oli niin kivaa, että olisin voinut jäädä sinne järven rannalle pidemmäksikin aikaa. Puitteet olivat kunnossa:

Eikä maisemissakaan ollut valittamista:
Parasta oli kuitenkin seura: Mies ja Ipana ja ensimmäisenä vuorokautena myös vanhempani. Ipana oli oma aurinkoinen itsensä, koko ajan hyvällä tuulella ja söi sekä nukkui hyvin. Itse asiassa se nukkui jopa paremmin kuin kotona - sikäli mikäli että se on mahdollista. Illat vähän venyivät, mutta niin tekivät aamutkin. Ensimmäisenä yönä lapsi nukkui kello 23-11, seuraavana kello 22.30-11.30 ja viimeisenä yönä kello 23-10.30. Ja tuo 12-13 tuntia hurahti kahtena yönä inahtamatta ja kolmantenakin vain yhdellä unikitinällä. Kenties järvi-ilmasto ja Ipanalle ominainen ikiliikkuvuus tekivät tehtävänsä.
Teimme mökillä tyypillisiä mökkijuttuja: grillasimme, saunoimme, uimme, pelasimme korttia ja söimme pihalta löytyneitä metsämansikoita. Mies oli grillivastaava, minä puolestani loihdin makeat herkut, vadelmapiirakan ja lättyjä. Ipana keskittyi syömiseen; kaikki oli "nam nam" tai vähintäänkin "nami". Ja napero oli ihan oikeassa - erityisesti Miehen savustaman lohen kohdalla.

Kaiken kaikkiaan mökkeily oli todella onnistunut. Kiireetöntä oleilua luonnon helmassa kahden suosikkipoikansa kanssa - mitä muuta voisi tyttö toivoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti