tiistai 2. huhtikuuta 2013

Lapsellinen pääsiäinen

Pääsiäinen tuli ja meni ja jätti jälkeensä ähkyn, joka onneksi nyt on jo laantunut. Muuten tuli syötyä ihan kohtuudella - mitä nyt suklaata vähän liikaa - mutta eilen vanhempien luo katetettu pääsiäispöytä sai kyllä aikaan sellaisen olon, että pukemaani mekkoon liittämäni vyö lensi nurkkaan heti kun palattiin kotiin.

Tarjolla oli muun muassa tätä tekemääni mustikkamarmoroitua juustokakkua.

Tänä pääsiäisenä tuli pitkästä aikaa tehtyä muitakin pääsiäisjuttuja kuin syömistä - tai ainakin seurattua sivusta kun lapset tekivät niitä juttuja. Miehen tyttö tuli meille sunnuntaina, ja maanantaiaamuna keitin tytölle kolme kananmunaa maalattavaksi. Meillä kotona munia maalattiin joka pääsiäinen, ja täytyyhän perinnettä jatkaa. Ensi pääsiäisenä Ipanakin pääsee maalauspuuhiin; tänä vuonna se olisi luultavasti mennyt pelkäksi värien maisteluksi.


Lapset pääsivät myös Matti Myöhäisinä virpomaan tuohon naapuriin vanhemmilleni. Sain idean samaisena aamuna ja kolusin sitten vintillä tovin noidan vaatteiksi sopivia huiveja ja hattuja. Pihalta kävin nappaamassa parit koivunoksat ja taiteilin niihin joistain askartelujämistä koristeet. Sitten vain lapsille vermeet niskaan, vähän maskia naamaan ja menoksi. Tältä parivaljakko näytti:


Muita pääsiäisjuttuja meillä ei harrastettu, mitä nyt etukäteen vähän koristelin taloa munilla, höyhenillä ja tipuilla. Ipanaa nuo koristeet kiinnostivat hyvinkin paljon ja jokusen se sai hajallekin jo ennen kuin ehdin niitä mihinkään laittaa.
Pääsiäisen vietto huipentui eilen iltapalapöytään, kun kumpainenkin muksu oksensi iltapuuronsa. Tyttö oksensi toistamiseen aamuyöllä, mutta sittemmin molemmat lapset ovat olleet omia itsejään. Mikä pöpö se sitten olikin, se onneksi näyttää menneen ohi saman tien. Tänään on maittanut niin leikki, ruoka kuin unikin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti