lauantai 21. syyskuuta 2013

Nyt halitaan!

Ipana pääsi tänään pitkästä aikaa leikkimään serkkunsa kanssa. Noiden kahden toilailut ovat mukavaa seurattavaa - ja vielä hauskemmaksi sen tekee aluillaan oleva verbaalinen kommunikointi:

"Noni, tuu tänne!"
"Kassu, ei! Nonin!" (toisen yrittäessä ottaa Ipanan kädessä ollutta lelua)
"Nyt halitaan!"
Ja yhteen ääneen: "Mummi! Mummi! Mummi tänne, mummi ittuu tohon!"

Serkuksilla on ikäeroa kaksi kuukautta ja 23 päivää, ja vaikka pikkuvauva-aikana sekin teki suuren eron poikien kehitykseen, on tilanne tasoittunut jo aikoja sitten. Nyt serkukset ovat kehityksessään suunnilleen samassa vaiheessa ja kokoerokin on enää tuskin mainittava.

Puolukoita etsimässä.
Pojat ovat vielä sen verran pieniä, etteivät oikeastaan leiki yhdessä, vaan omia leikkejään vieretysten. Toisen seura on kuitenkin merkityksellistä, sillä vierekkäin leikkiessään naperoiden viihtyvyys on ihan toista kuin kummallakaan ilman taaperoseuraa. Tavallaan kahden vahtiminen onkin jopa helpompaa kuin yhden, sillä itse ehtii perehtyä välillä muihin juttuihin lasten pitäessä seuraa toisilleen.

Omenakin maistuu seurassa paremmalta.
Toivon, että pojat saavat jatkossakin kasvaa yhdessä ja että heistä tulee ajan myötä hyvät kaverit. Joukkoon liittyy myös serkuskolmikon nuorin heti, kun pysyy näiden kahden vauhdissa. Ehkä jo ensi vuonna yhteisleikki sujuu ilman, että leluja viedään toisen kädestä ja kalautetaan toista päähän erinäisillä esineillä. Niin tai näin, onneksi kärhämät unohtuvat nopeasti, ja kohta taas halitaan:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti